www.eladokiskutya.humai dátum: 2019. március 23., szombat
Látogatók eddig: 2043680
kutyák és gazdáik internetes portálja
 
 
 
Üdvözöljük portálunkon!
 
 
Dijmentes szolgáltatás! Ha tud kutyákkal kapcsolatos eseményről, rendezvényről, tájékoztassa olvasóinkat!
 2019 március hó - naptár 
H K Sze Cs P Szo V
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Az aktuális időszakra még nincs esemény bejegyzés!
További ESEMÉNYEK»
Linkcsere partnereink:
kutya.lap.hu
kutyasport-verseny.lap.hu
Fórum - HOZZÁSZÓLÁSOK

Az oldal témája: Aktuális vita témák / Kínzás-e panellakásban kutyát tartani?

Nyitó hozzászólás: lacototh 2008.08.04. 23:42
A kínzás szó mindenképpen túlzás. A kutya olyan, mint az ember, megszokja és elfogadja a környezetét, azt veszi természetesnek, amiben él. A kutya boldogságának nagyobb részét adja az, hogy hogyan bánnak vele a gazdái, milyen viszonban van velük, mint az, hogy lakásban, vagy udvaron él. Természetesen a kertes háznál élő kutyának több lehetősége van lekötnie magát, jobban levezetheti a mozgásigényét ezért kiegyensúlyozottabb.

Vissza a fórum témákhoz»

8 db 1
Hozzászóló: microcipp Hozzászólás ideje: 2009.08.11. 14:51
Egyáltalán nem állatkínzás, de azért okosan kell csinálni. Úgy gondolom, hogy nem minden kutyának jó ez, például, szerintem egy Német Dog mondjuk túl nagy ahhoz, hogy egy kis panel lakásban éljen, vagy Bernáthegyi. Mindenesetre, biztos vagyok benne hogy egészségügyileg jobb a kutyának. Már csak azért is, mert nem piszkít a lakásba (jobb esetben), és a gazdák egy panelkutyára azért jobban odafigyelnek, hogy tisztán legyen tartva, mert ők is érzik ha a kutyus már szaglik:) Nem tud a sárban hemperegni, belelépni a saját ürülékébe, és így tovább:) Én is panellakásban lakom, de nekem nem lehet kutyám:( Még a szüleimmel élek, és nem engedik. De abban a pillanatban, amint elköltözök, veszek magamnak egy kis szőrmókot:) Ennek az lett az eredménye, hogy annyira vágyom már évek óta egy kutyusra, hogy már minden létező könyvet, szakoldalt elolvastam, hogy jól "rákészüljek" a dolgokra:) Ilyen kissebb kétlábon járó kutyalexikon lettem fajtaügyileg:D De visszatérve, aki szereti a kutyáját, az akár házban akár lakásban is, de úgy fpgja tartani, hogy a kutya jól érezze magát, és optt már nincs probléma:)
Válasz erre
Hozzászóló: dornainé Hozzászólás ideje: 2008.09.09. 23:28
Én laktam családi házban, ahol mindíg több kutyánk volt. (a kitett, odavetődött kutyákat gyakran fogadtuk be) Most panelban lakom, most is van kutyám. Nálunka családi házban a kutya helye általában az udvaron volt, de ha otthon voltunk, bejöhettek a lakásba. Körülöttünk voltak, kunyeráltak ételt, szertetet, egyszerűen csak a közelünkben voltak, mert szükségük van erre. én nem tudok elképzelni egy állandóan kennelben tartott, vagy láncra kötött kutyát a közelemben. Ez az állat nem társ, ő csak van. A lakótelepen a kutya folyamatosan emberközelben van, sokkal szorosabb a kapcsolat ember és kutya között. Játszani a lakásban is lehet a kutyával, foglalkozni vele nagyon sokat lehet, és napi háromszorisétával valószínűleg a mozgásigéynét is ki lehet elégíteni. Én jelenleg egyedül élek, nekem a a társam a kutyám.
Válasz erre
Hozzászóló: vackor Hozzászólás ideje: 2008.08.25. 13:35
Abszolút egyet értek Marikával. A kert a kutya boldogságához messze nem elegendő! Szomorú látvány egy olyan kutya, aki csak van az udvarban, de a család alig foglalkozik vele. Pedig ő is társas lény, a falkához akar tartozni. Kifejezetten lelki sérült kutyák válnak az ilyen elhanyagolt ebekből! Vagy szeretetéhes, meghunyászkodó kutya lesz, vagy megbízhatatlan a nem megfelelő szocializáció miatt.
Válasz erre
Hozzászóló: jnemarika Hozzászólás ideje: 2008.08.23. 20:50
Szerintem nem kinzás, abban az esetben ha kellöen le ven mozgatva.Mi 14 évig laktunk velük a panellba, de nem volt semmi problémánk. Söt együtt élni a kutyával, az egy csodálatos dolog, hogy a rezdüléséböl tudod, hogy mit szeretne a kutyád. A legkisebb jelzésböl tudod, hogy esetleg valami baj van. Én tenyésztö vagyok, de ha választanom kellene, hogy kinek adjak kiskutyát, panellbe, de sétáltatják, vagy kertesházba, de csak az udvarba van a kutya, akkor szemrebbenés nélkül a panellba adnám a kiskutyát. Az is igaz, hogy olyat is láttam, hogy egésznapra be volt zárva a kutya, és már a lépcsöházba összepisilte magát a kutya. Mindenki a kutyára haragudott, de szerintem a gazdi volt a hibás, mert felelötlenül vállalta el a kiskutyát.Most ennyit, ha érdekel a téma, szivesen levelezek veled.
Válasz erre
Hozzászóló: Mazsi Hozzászólás ideje: 2008.08.05. 21:07
Egyébként maximálisan egyetértek lacotothal, mert tényleg túlzás az, hogy KÍNZÁS lenne kutyut panelban tartani, de úgy gondolom, hogy olyan kutyut nem szabad, aminek nagyon nagy mozgásigénye van...mint pl. az én volt afgán agáromnak..vagy egy vizslát stb..
Válasz erre
Hozzászóló: Mazsi Hozzászólás ideje: 2008.08.05. 20:58
Mi nem laktunk sosem panelban, de én nem hiszem, hogy tartanék ott kutyát....az egy dolog, hogy sétáltatjuk, közben játszunk vele, de azt "feeling"-et sosem találnám meg, hogy reggel kijön a kis kutyaóljából, rámnéz a kis álmos szemeivel, nyújtja a kis mancsát, hozza a sípolos játékát, és szinte megszólal, hogy jó reggelt:) A sok-sok játszadozás neki az udvarban épp olyan, mint amikor a gyerekek játszhatnak felszabadultan, egész nap kint lehet, ha épp arra van kedve, akkor a mogyorófa árnyékába bújik, ha épp arra akkor ugat, ha épp arra, hogy füvet "legeljen", ha épp arra, hogy átdugja az orrát a szomszéd kutyushoz...hát szóval..én azt hiszem, hogy ezek a kutyusok boldogabbak....
Válasz erre
Hozzászóló: vackor Hozzászólás ideje: 2008.08.04. 23:55
Szerintem a gazdától függ. Ha eleget sétáltatja, nem gond. Meg ne legyen túl sokat egyedül.
Válasz erre
Hozzászóló: lacototh Hozzászólás ideje: 2008.08.04. 23:42
A kínzás szó mindenképpen túlzás. A kutya olyan, mint az ember, megszokja és elfogadja a környezetét, azt veszi természetesnek, amiben él. A kutya boldogságának nagyobb részét adja az, hogy hogyan bánnak vele a gazdái, milyen viszonban van velük, mint az, hogy lakásban, vagy udvaron él. Természetesen a kertes háznál élő kutyának több lehetősége van lekötnie magát, jobban levezetheti a mozgásigényét ezért kiegyensúlyozottabb.
Válasz erre
8 db 1
Hozzászólás a fórumtémához
Kérjük, amennyiben hozzá kíván szólni a témához, jelentkezzék be portálunkra!
1Hozzászóló neve:
Hozzászólás szövege:
1Ha nem ad meg nevet, az alapértelmezett felhasználói neve fog megjelenni a hozzászólás mellett!
Vissza az oldal tetejére»
 
Elfelejtette jelszavát?
SPORTVIDEÓ
A többi sportvideóhoz
kattintson IDE!
FÓRUM
ALBUM
Pedró
MEGEMLÉKEZÉS
 
Jack
dobermann
2000-2008
 
Akkord 2000 Reklámstúdió Kft.
eladokiskutya.hu © Minden jog fenntartva!